Arhive lunare: august 2014

Despre Vise…

Emisiunea “Loc de dialog” la Canal Regional

Tema: Dare Social Fashion Show 2014

 

Scrie un comentariu

Din categoria Evenimente, Interviu

DARE

!!!14082084841163Am ezitat ceva timp să scriu despre Dare Social Fashion Show ca să-mi structurez mai bine gîndurile. Simt că am emoții și acum cînd scriu aceste rînduri. Poate că sună oarecum straniu, dar eu nu cunosc femei cu dizabilități și nu înțeleg ce mi se sugerează cînd aud “femei cu nevoi speciale”. În cadrul proiectului DARE Social Fashion Show am avut ocazia să întîlnesc oameni de treabă care își cunosc perfect meseria (organizatori, designeri, fotografi, stiliști etc.) dar și 17 femei minunate care știu să se bucure de viață, luptă pentru visele lor, sunt curajoase și cu adevărat frumoase.

Pe 16 august ele au strălucit pe podium la hotelul Leogrand în cele mai elegante ținute vestimentare create special pentru ele de 19 tineri designerii autohtoni: rochii de seară, ținute casual și port național. Urmăream printre culise cu sufletul la gură tot ceea ce se întîmplă pe scenă. Cînd am văzut cît sunt de elegante și încrezute în sine, cu cîtă bucurie și emoții defilează pe scenă, inima mea s-a umplut de mîndrie și admirație pentru aceste fete și nu mi se întoarce limba să le spun femei cu dizabilități/cu nevoi speciale. Nevoi speciale au doar cei care nu înțeleg că există doar FEMEI, femei frumoase, iubitoare, care știu să-și prețuiască viața și care zîmbesc sincer chiar și atunci cînd le este mai greu.

Continuă lectura

3 comentarii

Din categoria Articole despre foto, Evenimente, Fotoreportaj, Gînduri

656 de trepte spre “Lumînarea Recunoștinței” de la Soroca

luminare6Nu știu cum alții, dar eu mă mîndresc cu Moldova. Și cu cît mai bine îmi cunosc meleagurile natale, cu atît mai mult îmi place de țara mea. În acest an am avut ocazia să descoper nordul țării. La început, prin cel mai nordic punct pe care l-am vizitat, raionul Briceni, la Summer Festival 2014 organizat de Art-Labyrinth, iar acum la Tîrgul Vertiujeni, raionul Florești, cam la 25 km distanță de Soroca. Localnicii acestui sat îl numesc Șteap, după denumirea mai veche dată de evrei care l-au populat.

Într-o zi am hotărît să vizităm cetatea Soroca dar și monumentul “Lumînarea Recunoștinței” ridicat pe o stîncă deasupra Nistrului. Ideea de inaugurare a acestui monument îi aparține renumitului clasic al literaturii moldovenești, Ion Druță. Însă proiectul în cauză a fost realizat abia la 27 martie 2004.

DSC_063Drumul de la Tîrgul Vertiujeni spre Soroca a durat cam o oră. Scara spre „Lumînarea Recunoștinței” a fost probabil cea mai lungă scară pe care am urcat-o vreodată, circa 656 de trepte. Ajunși lîngă capela în formă de lumînare de 29,5 m, am tras răsuflarea și mi-am zis că a meritat efortul, fiindcă de sus se deschide o priveliște de neuitat. Se vede bătrînul Nistru și dealurile păduroase din împrejurimi.

Continuă lectura

2 comentarii

Din categoria Articole despre foto, călătorii, călătorii prin Moldova, Fotoreportaj, Natura

într-o cămașă

10374870_773212852711032_2316123164518574020_ndin tu și eu

am lăsat doar noi

din soare și ploi

am stors vin

și l-am băut

în doi

 

apoi am rîs

cu lacrimi

ca doi beți

legănîndu-ne pe lună

mirați

de ce pămîntul e atît de mic…

 

2 comentarii

Din categoria Versuri