Doi pe un Balansoar

doi pe un balansoarIeri in sala mică a Teatrului de Revistă “Ginta Latină” a avut loc avanpremiera spectacolului “Doi pe un Balansoar” de William Gibson, cu actorii Victoria Țurcanu (Gittel Mosca) și Alexandru Rusu (Jerry Ryan). Regie – Alexandru Rusu, pictor – scenograf: Adrian Suruceanu, pictor – costume: Lilia Ixari,regie sunet: Vlad Vascan.

“Doi pe un Balansoar” este istoria unui avocat și a unei dansatoare, care trecuți prin drame personale, trăiesc frica de singuratate în New York-ul aglomerat dar atît de pustiu pentru ei. Ambii trăiesc cu frustrările trecutului și cu greu fac pași unul spre celălalt.

“Gittel: Pe tine ce te doare?

Jerry: nimic…

Gittel: Nimic?

Jerry: Poate numai părerile de rău…”

Spactacolul impresionează prin varietatea emoției, dinamica dialogului, muzică și plasticitatea actorilor.  M-a emoționat foarte mult momentul cînd Jerry visează că Gittel e sănătoasă și din nou dansează. Una din replicile culminante din spectacol care îți fură respirația sunt cuvintele dansatorei Gittel: “Mie niciodată n-o să-mi spui ia-ți  mâina de pe inima mea!”

0_1262cc_4d2edaf5_orig-664x500
Un element foarte simbolic în decorul acestei lucrări o are fereastra pe care o deschid pe rînd ambele personaje. Fereastra are o simbolică aparte în această lucrare, reprezentînd speranța celor doi de a ieși din întuneric. Atunci cînd se apropie de fereastră și o deschid, ei de fapt nu privesc în afară, ci înăuntrul sau.

Tăcerea din spectacol înseamnă mult mai mult decît cuvinte, ea îmbină singuratatea celor doi dar și speranță. Replicile eroilor adesea sunt urmate de puncte de suspensie, care întețesc și mai mult curiozitatea spectatorilor, îmbogățesc intuiția și desigur măresc atenția din partea sălii…

0_1262e0_b269b992_orig-753x500Regizorul Alexandru Rusu știe perfect cum să stîrnească emoțiile publicului prin accentele puse în spectacol: prin muzică sau gesturi, prin replicile tăioase ale actorilor sau tăcerea bruscă lăsată dintre cei doi . Orice nu s-ar întîmpla dintre cei doi, spectatorul nu rămîne indiferent.

0_1262e7_d2732a7d_orig-753x500

Acest spectacol nu este despre două jumătăți care s-au regăsit, ci despre doi oameni care au reușit să se tămăduiască reciproc de traumele trecutului pentru a începe o viață nouă. Cea mai importantă regăsire a lor este cea pe sine însuși.

Recomand tuturor acest spectacol!

Detaliile despre eveniment le găsiți aici: https://www.facebook.com/events/679782695489620/

Foto: Viorel Railean

2 comentarii

Din categoria Evenimente

2 răspunsuri la „Doi pe un Balansoar

  1. Pingback: (video) Spectacolul „Doi pe un balansoar” – o idilă de dragoste trăită în New York | #diez

  2. Pingback: „Doi pe un Balansoar”- un spectacol pentru suflet | 2×2.md

Lasă un comentariu